Avantajele frigului şi ale vremii reci

vreme rece

Vremea rece vine la pachet atât cu avantaje cât şi cu dezavantaje însă dacă ştim să o gestionăm putem înlătura lucrurile negative şi le putem păstra pe cele pozitive. Evident, negestionarea corectă a temperaturilor scăzute ne poate agrava anumite boli sau ne poate lăsă cu gripă sau răceală. Există însă şi avantaje aduse de frig dacă nu se depăşesc anumite limite.

Frigul ajută la slăbit prin faptul că depozitele de grăsime sunt topite pentru a genera căldura necesară corpului. Acest lucru nu duce neapărat la slăbire dacă nu avem o dietă echilibrată. Degeaba se elimină mai repede grăsimile din corp dacă noi le înlocuim cu altele prin alimentaţie. În timp ce stăm în frig, sângele este pompat cu putere spre extremităţi şi piele astfel încât este îmbunătăţită microcirculaţia, celulele sunt alimentate mai bine cu oxigen şi astfel sunt eliminate toxinele.

Întregul corp se regenerează mai bine, sistemul imunitar se întăreşte, pielea întinereşte şi devine mai fermă şi mai elastică. Corpul începe să secrete colagen, iar ridurile încep să dispară. Evident, nu trebuie să uităm de vârstă pentru că frigul nu poate face minuni de fiecare dată, însă putem observa lejer cum cearcănele ne dispar uneori după ce stăm afară numai o jumătate de oră la temperaturi sub 0 grade.

Acestea sunt aspectele care se văd însă cercetătorii susţin că cei care nu exagerează cu statul în frig şi stau ocazional câteva minute la temperaturi scăzute îşi prelungesc viaţa. E posibil să fie adevărat sau nu însă este cert faptul că statul în frig ne dă energie. Putem simţi asta singuri şi nu avem nevoie de confirmarea unui om de ştiinţă. Atunci când corpul nostru se răceşte brusc, sistemul nervos se activează şi eliberează endorfine care ajută la menţinerea în stare bună a stării psihice. În felul acesta este redus strsul, sunt reglate tulburările de somn şi creşte libidoul.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *