Beneficiile uleiului din arborele de ceai

arbore-de-ceai

Arborele de ceai este o plantă originară din Australia şi Papua Noua Guinee. Era folosit ca plantă medicinală de aborigeni încă dinainte de a fi colonozaţi de populaţia albă. O putem folosi şi noi în scop medicinal cum de altfel putem folosi şi uleiul din această plantă.

Uleiul din arbore de ceai are numeroase beneficii asupra organismului, însă este folosit în special pentru uz extern. Toate beneficiile pe care le voi enumera mai jos apar în urma folosirii lui pe corp şi nu în gătit.

Specialiştii în cosmetică susţin că uleiul din arborele de ceai este benefic părului deoarece îndepărtează mătreaţa, calmează pielea uscată a scalpului şi ajută chiar şi la îndepărtarea păduchilor. În general, în şampoane este folosit în combinaţie cu levănţica, aloe vera sau laptele de cocos.

Este folosit frecvent în tratarea acneei şi se regăseşte în multe produse cosmetice pentru ten. Faţă de alte substanţe folosite în acest scop, uleiul din arborele de ceai nu are efecte secundare şi nu înroşeşte sau descuamează pielea.

Pentru a reduce inflamaţiile pielii, şi nu vorbim aici doar de ten, putem face o loţiune din cinci picături de ulei din arborele de ceai, o linguriţă de ulei de cocos şi cinci picături de ulei de levănţică. Această loţiune este benefică în tratarea eczemelor.

Putem scăpa de negi dacă aplicăm acest ulei timp de 30 de zile în jurul lor. La fel de simplu putem scăpa şi de ciupercile de sub unghiile de la picioare. Dacă ciupercile sunt prea puternice putem combina uleiul cu oregano.

Una dintre primele întrebuinţări ale acestui ulei a fost tratarea rănilor şi infecţiilor. Aceasta era una dintre soluţiile la care recurgeau localnicii cu multe secole în urmă. Amestecat cu ulei de levănţică se poate face un unguent ideal pentru a preveni răspândirea infecţiilor, deoarece sunt distruse foarte multe dintre bacterii.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *