Cele mai frecvente motive reale de divorț

divort

Statistica ne arată că cel mai frecvent motiv de divorț invocat de cupluri în fața judecătorului sau notarului este nepotrivirea de caracter. În realitate, motivele sunt altele iar acest lucru nu ni-l pot spune decât psihologii.

Evident, vorbim de cazurile generale. Fiecare relație are particularitățile ei. De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că psihoterapeuții sunt frecventați de o anumită categorie de persoane. Nu toată lumea merge la psiholog.

Din această cauză, am putea spune că percepția psihologilor ar putea fi denaturată, iar cauzele divorțului, care să se aplice la un număr foarte mare de persoane aflate în pragul divorțului, ar putea fi și altele.

Psihologii susțin că cele mai frecvente cauze ale divorțului sunt comunicarea prea multă, sexul, discutiile despre bani, lipsa de comunicare sau senzația de sufocare.

Se spune că sexul rezolvă multe dintre problemele de cuplu. Teoria este adevărată însă numai atunci când actul sexual este dorit de ambii soții. Sexul făcut din obligație este una dintre cele mai frecvente cauze de divorț.

Unul dintre parteneri sau chiar ambii se pot simți folosiți. Simt că partenerul lor nu îi mai privește ca pe o persoană egală ci doar ca pe un obiect. Evident, nu doar acesta este singurul motiv de divorț însă este o cauză ce generează automat alte probleme care, cumulate, duc cuplul la o despărțire.

Comunicarea prea multă este o altă cauză frecventă de divorț. Nu e vorba de clasica problemă a familiilor românești în care unul dintre partenerii vorbește tot timpul ci poate fi vorba și de situațiile în care unul dintre parteneri folosește clișee pentru a mima intereseul față de celălalt.

Un simplu ”Ce faci!? Te simți bine!?” poate irita uneori. Acest lucru poate transmite ideea de ”răceală”. Cuplul nu mai are o comunicare reală ci pur și simplu simulează una.

Unul dintre parteneri se poate simți sufocat atunci când celălalt încearcă să îi controleze fiecare pas. Senzația de ”pisică cu clopoței” nu e deloc plăcută. Aici intră și gelozia care nu e generată de motive reale.

Discuțiile despre bani pot fi și ele neplăcute atunci când totul se reduce la bugetul familiei. Fiecare om are plăceri nevinovate. ”Argumentul” NU AVEM BANI ar trebui să fie folosit cat mai rar. Se poate transmite ideea asta și prin alte mijloace.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *