Era reclamelor pe mobil este aici

samsung-galaxy-s7-600x336

Bugetele de publicitate continua sa fie redirectionate spre mobil, iar acesta pare sa fie viitorul care ne asteapta in perioada imediat urmatoare. Cresterea posibilitatii si conectivitatii prin intermediul mobilului si numarul din ce in ce mai mare de utilizatori care renunta la unitatile desktop in favoarea mobilului sau de ce nu, a tabletei, ii face si pe advertiseri sa schimbe strategiile.

Faptul ca advertiserii se axeaza in special pe utilizatorii de mobil in momentul de fata, ne face sa ne gandim la faptul ca pe viitor vor pune un mare pret pe review-urile utilizatorilor, iar acest lucru va duce la vanzari mult mai multe in domeniul online.

Companiile vizeaza acum si retelele sociale cand vine vorba de advertising, de aceea si numarul reclamelor pe care le vedem atunci cand navigam spre exemplu pe Facebook este unul mult mai mare decat in trecut. Un alt lucru demn de remarcat este ca reclamele de pe mobil au crescut cu peste 50% in ultima vreme, singura crestere remarcabila, dar doar de 4% venind din sfera cinematografelor.

Televiziunea are o scadere a bugetelor disponibile pentru reclame, acelasi lucru intamplandu-se si cu ziarele, care au o scadere masiva, de aproximativ 22%. Oamenii nu mai stau asa de mult in fata televizorului, ca in ultimii ani, emisiunile fiind mereu disponibile pe internet.

Este de asteptat ca in perioada 2017-2018 bugetele acordate reclamelor de pe mobil sa depaseasca bugetele reclamelor de pe televiziune. Acest lucru ar fi o noutate in ceea ce priveste industria reclamelor, o premiera absoluta chiar.

Faptul ca ne indreptam usor in era fara televizor este remarcat de cativa ani, dar acest ritm pare sa se accelereze in ultima perioada, iar bugetele pentru reclama pe device-urile mobile sunt in crestere. In perioada imediat urmatoare se va vedea incotro merge televiziunea si ce viitor va avea.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *