Lacurile Plitvice din Croația, o zonă de neuitat

plitvice-lakes-national-park-croatia-e1373496835436

Lacurile Plitvice din Croatia sunt niste monumente ale naturii ce iti vor taia rasuflarea datorita frumusetii lor. Aceste lacuri sunt faimoase pentru culoarea turcoaz a apei. Cand vei ajunge in aceasta zona iti vei da seama singur de faptul ca de la inaltime, aceste lacuri vor parea ceva unic si de multe ori ireal. Faptul ca au o culoare turcoaz asa de proeminenta este caracteristica lor principala, iar daca ti-ai imaginat faptul ca totul este o minciuna, atunci cand vei ajunge la fata locului vei observa contrariul.

Mai mult de 1 milion de turisti vin anual in aceasta zona pentru a se bucura de fumusetile naturii. Avand de strabatut un traseu format din 16 lacuri si 92 de cascade, aceasta zona este faimoasa pentru linistea si frumusetea sa.

Ca sa ajungi in Plitvice trebuie sa pleci din Zadar. Vei avea nevoie de cel mult 2 ore pentru a ajunge aici. Mai sunt si cateva autobuze ce fac aceasta legatura, daca vii in zona cu avionul. Daca vrei sa petreci o zi in zona te va costa cam 7,5 euro pentru sezonul rece, cu toate ca in aceasta perioada vaporasele nu functioneaza.

Daca sosesti in zona cu masina, parcarea te va costa si ea cam 1 euro pe ora. Daca vei iesi prin alt loc, diferit de locul in care ai intrat, vei avea posibilitatea de a te intoarce la parcare cu un trenulet special conceput in acest scop.

Cel mai bine este sa mergi in zona iarna, mai ales daca pasiunea ta este sa faci fotografii. Poti vizita Lacurile de Jos si pe cele de Sus daca te tin picioarele sa le vezi pe toate intr-o singura zi. Daca stai in zona doar pentru o zi, cel mai bine ar fi sa vizitezi zona de la prima ora pentru ca mai tarziu vin foarte multi turisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *