Obezitatea în SUA

obezitate3

Nu exista nici un secret in faptul ca americanii mananca foarte mult, incidenta de obezitate in aceasta tara fiind una foarte mare. Semnele obezitatii sunt peste tot, de la haine in marimi foarte mari, de obicei XXXL, pana la scaune mai mari in salile de cinema si chiar sicrie mult mai late decat in trecut.

S-au stabilit numeroase cauze pentru care americanii sunt supraponderali, cele mai importante fiind urmatoarele. Americanii prefera sa manance mai mult in oras decat acasa. Acestia nu mai gatesc si prefera sa aleaga restaurantul pentru alimentatia de zi cu zi.

Un lucru ingrijorator a aparut in anul 2015, atunci cand pentru prima data in istorie, nuamrul americanilor care mananca in oras, i-au depasit pe cei care mananca acasa. Un alt lucru alarmant este faptul ca portiile de mancare au crescut in cantitate.

Aportul de calorii a scazut de la 2100 de calorii zilnic, ajungand sa atinga in 2010 aproape 2600 de calorii. Un alt lucru demn de remarcat este faptul ca americanii sunt obisnuiti sa consuem zilnic bauturi carbogazoase. Acestea pe langa faptul ca au un efect puternic asurpa cresterii in greutate, mai au si alte efecte cum ar fi un risc mai mare de aparitie a cariilor si de aparitie a diabetului de tip 2. Americanii sunt lideri mondiali la vanzarea de bauturi racoritoare pe cap de locuitori.

Un factor major pentru care acestia sufera de probleme de sanatate este faptul ca nu isi iau cantitatea zilnica necesara de fructe si legume. Cele mai consumate legume din SUA sunt rosiile si cartofii. Cu toate acestea insa, legumele sunt insotite deseori de o cantitate mare de sare, zahar si grasime, ceea ce le scade din eficienta.

Un alt factor al obezitatii este ca de cele mai multe ori mesele sunt de fapt deserturi, spre exemplu clatitele consumate cu diverse siropuri dimineata.

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *