De ce e important să bei multă apă

Nu obişnuiam să consum prea multă apă fiindcă nu vedeam chiar necesar să beau cel puţin 2-3 litrii de apă zilnic.Asta până într-o zi când stăteam de vorbă cu o persoană apropiată mie şi am ajuns să-i povestesc despre durerile de cap pe care le am zilnic şi oboseala infernală pe care o trăiesc dimineaţă de dimineaţă când sunt nevoit să mă trezesc şi asta chiar dacă dorm suficiente ore pe noapte şi nici nu fac prea multă muncă fizică.

Atunci tipul mi-a spus că problema e cauzată de faptul că nu beau suficientă apă, eu obişnuind să consum câte un pahar de apă după fiecare masă, adică vreo 3 pahare pe zi, şi încă 2 pahare adunat toată ziua între mese, asta însemnând un total de puţin peste 1L de apă zilnic.

După ce i-am spus toate astea, persoana respectivă cu care tocmai purtam o discuţie mi-a spus că nu ar mai trebui să beau mai puţin de 3 litrii de apă în fiecare zi.Astfel, după ce i-am urmat sfatul rezultatele au început să îşi facă simţită prezenţa. Aveam sticla cu apă după mine oriunde mă duceam, iar când stăteam acasă apa nu lipsea de pe birou şi uneori depăşeam şi 4 litrii de apă pe zi pe timpul verii.

Totul decurgea perfect: nu mai aveam dureri de cap, trezitul de dimineaţă deja începuse să devină ceva plăcut pentru că observasem că cu cât mă trezesc mai devreme cu atât am mai mult timp de muncă, relaxare, distracţie cât şi mai mult randament la muncă fiindcă, ştiţi proverbul ”Cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge”, însă autorul a uitat probabil să precizeze că proverbul nu se aplică decât în cazul în care eşti odihnit atunci când te vei trezi.

Aşadar, dacă obişnuiţi şi voi să beţi foarte puţină apă zilnic creşteţi urgent raţia la măcar 3 litrii zilnic, asta dacă vreţi să scăpaţi de oboseala de dimineaţă şi durerile de cap.

Lasă un răspuns