De ce joacă apa un rol atât de important în organism

Nu mi-a plăcut niciodată biologia, drept urmare încă din școala generală profa de biologie mă ura, eu n-aveam habar de materia ei pentru că nu mă interesa și toată lumea era fericită. Glumesc, nimeni nu era fericit, aveam 4 la materia asta. Așa, lăsând astea la o parte, eu eram un tip destul de curios de undele arii ale biologiei și cu toate astea nu-mi plăcea să învăț. Din asta am dedus că problema nu era la mine ci la felul în care găseam informațiile în carțile de biologie și în limbajul profesoarei mele.

Așadar, fiindcă ăsta-i subiectul acestui articol, unul dintre lucrurile care m-a pasionat foarte tare, legat într-un oarecare fel de biologie este importanța apei, mai exact de ce joacă ea un rol atât de important în organism.

Bun, știam deja faptul că fără apă nu putem trăi, știam că o să mor dacă nu beau apă, știam că dacă nu beau apă organismul meu începe să-mi ceară asta – mi se face sete, știam toate aceste lucruri generale însă pe mine mă interesa să aflu mai mult. De fapt, nici eu nu știam și nici acum nu știu exact ce voiam să aflu, cert e că întotdeauna mi-am dorit mai mult.

La vremea respectivă începusem să experimentez tot mai multe chestii. Am stat câteva zile bând foarte, foarte puțină apă pentru a vedea cum mă simt. După asta, am stat câteva zile hidratându-mă peste măsură. Mai departe am încercat hidratarea normală, iar am experimentat deshidratarea, iar am băut mai multă apă decât îmi trebuie. Și tot așa m-am jucat cu organismul meu în diverse feluri până am reușit să-mi creez în minte un amalgam de idei legate de acest subiect.

Vă recomand să fiți cât mai curioși și să experimentați multe treburi. Nu priviți doar ca pe exemplul banal cu apa, totul poate fi adaptat pentru propriile voastre interese.

Lasă un răspuns