De ce nu mai merge tastatura laptopului și cum se poate remedia situația?

Unul din cele mai mari cosmaruri ale unui utilizator de laptop este sa nu ii poata folosi tastatura. Desi exista varianta utilizarii unei tastaturi suplimentare, cea a laptopului ramane varianta preferata si cea mai eficienta.

Traducatorii, content writerii, programatorii, IT-istii, contabilii, toti au nevoie de tastatura laptopului in egala masura cu elevii, studentii, masteranzii, cei care lucreaza la laptop cateva ore pe zi sau pasionatii de jocuri pe computer.

Ce se intampla cu tastatura incat nu mai vrea sa asculte comenzile si cum poate fi remediata aceasta situatie? Care sunt cauzele si solutiile acestei probleme?

Laptopul este un dispozitiv cu tastatura incorporata, iar blocarea acesteia este dificil de rezolvat, aproape imposibil pentru oamenii fara prea multe cunostinte in domeniu. Adevarul este ca, in cazuri mai grave, se recomanda interventia unui specialist care va sti exact ceea ce are de facut.

Se poate intampla ca in tastatura sa intre corpuri straine – de la firimituri pana la fire de par, fire de nisip sau alte mici particule care se afla in imediata apropiere a laptopului, se pot infiltra in tastatura si pot ingreuna functionarea acesteia.

Se va curata tastatura bine sau se va intoarce laptopul si va fi scuturat usor pana ce toate particulele sunt gata sa cada. Specialistii pot sufla si cu un jet de aer cu presiune.

Tastatura nu mai merge? Se poate sa existe o problema cu driverul acesteia, care ii poate bloca functiile. Daca tastatura nu raspunde, driverul se poate sa lipseasca sau poate fi corupt.

Cea mai buna solutie este urmatoarea combinatie: Start – Device Manager si selectare Keyboards. Daca apare un semn galben, poate fi vorba de o eroare. O alta varianta este infectarea cu un virus a driverului. In aceasta conditie, singura solutie este activarea antivirusului.

Se mai poate intampla ca tastatura sa fie pur si simplu blocata de un membru neatent al familiei, iar solutia de rezolvare este apasarea combinatiilor Fn+F8, Fn+ Num Lock, Fn +F6 sau Fn+F7.

Cu alte cuvinte, nu exista problema a tastaturii cu care sa se confrunte utilizatorul unui laptop care sa nu aiba si o rezolvare.

Lasă un răspuns