Friends – de ce încă ne mai uităm la acest serial din anii 1990?

Serialul Friends a sarbatorit de curand 25 de ani. Va vine sa credeti? Si totusi, se pare ca aventura celebrilor prieteni din New York atrage din ce in ce mai multa lume, chiar si publicul mai tanar. Difuzat pentru prima data in 1994 si apoi din 2015 pe Netflix, acest serial inca mai este un « must see ».

Dar oare de ce?

“So no one told you life was gonna be this way….I’ll be there for you…” canta The Rembrandts pe genericul serialului, o melodie care da cu adevarat dependenta. Si Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe si Joey au o viata plina de aventuri, de prietenie, de iubire traita pe 236 de episoade si 10 sezoane.

Si dupa atatia amar de ani, chiar si fanii mai recenti iti vor spune ca se simt foarte apropiati de ei si ca umorul lor este pur si simplu molipsitor.

Un umor simplu, dar eficient. Fara supriza, Friends este un serial care indeplineste cu brio scopul unui sitcom- acela de a ne face sa radem. Are un umor simplu, dar eficient. Scenaristii nu isi asuma niciun risc si atrag cea mai mare audienta, generatie dupa generatie.

Un serial feel good. Friends are acel ceva care ne face sa ne simtim foarte bine. Nu este dramatic, nu este angoasant si suntem, siguri ca lucrurile se vor incheia mereu cu bine. Personajele au obstacole in cale dar mereu reusesc sa isi duca la bun sfarsit obiectivele.

Banii nu sunt o preocupare pentru prietenii care stau la discutii in Central Perk si care au cele mai frumoase relatii amoroase. Deci cei care sunt nostalgici dupa anii 90 sunt cei mai incantati de acest serial.

Temele abordate in serial sunt atemporale- prietenia, iubirea si munca. Tema casatoriei este abordata si ea de mai multe ori. Si multi dintre noi reusim nu o data sa ne identificam cu personajele.

Un comentariu la „Friends – de ce încă ne mai uităm la acest serial din anii 1990?

Lasă un răspuns