Motherland: Fort Salem – un serial cu vrăjitoare badass

Amazon Prime Video ne propune incepand cu data de 20 noiembrie primul sezon al serialului Motherland: Fort Salem. Este vorba despre un serial SF in care vrajitoarele se lupta contra fortelor raului.

Povestea se deruleaza intr-un viitor distopic, in America, unde persecutia vrajitoarelor s-a incheiat acum 300 de ani. S-a incheiat deci spanzurarea sistematica a acelor femei care au facut un pact cu fortele oculte. In schimb, vrajitoarele au trebuit sa promita ca vor lupta contra amenintarilor din lume. Este vorba deci despre o noua armata de care depinde pacea si care nu este compusa doar din femei.

Le urmarim aici deci, mai ales pe Ralle Collar, Abigail Bellweather si Tally Craven, trei vrajitoare inrolate in armata americana. Se antreneaza pentru magia de lupta si se folosesc de corzile lor vocale pentru a crea cele mai puternice vraji.

Vor lua parte astfel la lupta contra unei organizatii teroriste cunoscuta sub numele de Spree, un grup contra conscriptiei militare a vrajitoarelor.

Magie si femininsm. Motherland: Fort Salem este un serial creat de catre Eliot Laurence. Adica de catre cel care a semnat deja scenariul pentru Welcome to me sau cel care a creat Claws, in serial care se desfasoara intr-un salon de infrumusetare.

Iar in ceea ce priveste productia sa, avem supriza de a vedea unele nume precum Will Ferrell, Adam McKay sau Kevin Messick. Taylor Hickson are rolul uneo recrute care are probleme cu autoritatea. O actrita care a mai fost vazuta in Deadpool sau Ghostland.

Jessica Sutton are aici rolul lui Tally, care intra in trupa, in ciuda opunerii mamei sale. Scylla este interpreata de catre Amalia Holm si simtim de la inceput ca poarta in ea un secret destul de apasator.

Sub aparenta unui razboi contra fortelor raului, serialul transmite inainte de toate un mesaj feminist, deoarece destul de rar vedem o armata compusa in intregime doar de femei. Razboiul si pacea sunt cel mai adesea lucrururi ce tin de testosteron. Nu si aici.

Lasă un răspuns