Nu-mi place să lenevesc

Până acum câțiva ani pot spune că eram un leneș desăvârșit, cu acte-n regulă chiar :)), însă la un moment dat am hotărât să schimb ceva în viața mea și m-am pus serios pe treabă. Norocul meu e că am reușit să materializez o pasiune deci nu era nici un fel de problemă faptul că munceam mult.

Acum ceva timp am vrut însă să-mi iau un fel de concediu, de câteva zile, fără să plec nicăieri ci doar să stau acasă și să mă relaxez sau mai pe românește să lenevesc. Ideea e că am început să mă plictisesc încă din primele ore. Intram pe Facebook din 5 în 5 minute, pierdeam timpul dând scroll în news feed, intram pe forumuri, mă jucam, mă uitam la chestii pe Youtube și parcă timpul trecea al naibii de greu.

Am încercat să și dorm la un moment dat, am reușit iar apoi n-am mai avut somn toată noaptea și m-am plictisit și mai rău. Am mers să mă plimb cu bicicleta și toate astea s-au întâmplat în doar 24 de ore. A doua zi mi-am dat seama că m-am obișnuit atât de mult cu rutina pe care o am acum încât nu mai sunt capabil să lenevesc. Pur și simplu mă plictisesc prea tare și am ciudă pe mine gândindu-mă că în timp ce stau degeaba aș putea face ceva mult mai productiv.

Mi-am luat seama și i-am spus adio mini vacanței mele de trei zile de relaxare și am trecut înapoi la muncă, conștientizând că nu e de mine leneveala și trebuie să trag cât mai tare acum cât încă pot fiindcă s-ar putea să vină vremurile în care nu voi mai avea ocazia să muncesc pentru a câștiga lunar sumele pe care le iau acum. 🙂

Lasă un răspuns