Să cumpărăm doar ceea ce ne trebuie cu adevărat

Vă mai amintiți ultima oară când ați intrat într-un super-market și ați ieșit strict cu lucrurile de care aveți nevoie? Probabil nu fiindcă de fiecare dată lumea cumpără mai mult decât îi trebuie. De ce credeți că România e printre țările fruntașe la capitolul aruncatul mâncării?

Ne-am învâțat să fim foarte avari și să luăm cât mai mult. Ce dacă nu mâncăm sau nu folosim atât? E la reducere, trebuie să cumpărăm, doar nu ratăm oferta! Aceste lucruri se întâmplă fiindcă marile puteri s-au folosit de noi exact așa cum au vrut ei. Ne-au băgat încă de mici în cap programele cu cadourile de Moș Nicolae, Moș Crăciun, revelion, Paște iar în mintea oamenilor s-a implantat ideea că în acele perioade trebuie să cumpere cât mai mult.

Apoi ne-au invadat cu așa-zise zile ale reducerilor. De la simplele sesiuni de reduceri particulare ale magazinelor și până la treburi mondiale precum vinerea neagră, toate au rolul de a ne fixa cât mai mult pe materie. Peste tot, dacă analizăm, riscăm să fim legați cu câte o sfoară de câte un obiect. Auzim în reclame ”Cumpăra asta și devin-o mai fericit!” iar metodele chiar funcționează din păcate fiindcă oamenii au uitat să caute fericire în propriile suflete, în interior și s-au învățat să o primească din diverse obiecte care nu fac decât să ne distragă și mai mult atenția de la realitate răpindu-ne cât mai mult timp posibil cu device-uri, notificări, mesaje, videoclipuri și așa mai departe.

Așadar, pentru că am impresia că am deviat puțin de la subiect în finalul ultimului paragraf, mai mi-a rămas decât să vă recomand să cumpărați strict lucrurile care vă trebuiesc cu adevărat. Dacă toți oamenii nu ar mai cumpăra absolut nimic de la o anumită firmă timp de 2 luni? Exact, ar dispărea. Imaginați-vă ca toți oamenii să nu mai cumpere nimic nefolositor ci doar strictul necesar.

Lasă un răspuns