Tratamente naturiste împotriva tusei

Indiferent de varsta sau de starea de sanatate, tusea poate aparea subit in urma unei infectari cu un virus sau cu o bacterie.

Tusea este semnalul de alarma pe care il trage organismul uman ca urmeaza sa se confrunte cu o raceala grava sau ca s-a instalat deja o infectie acuta a cailor respiratorii, fiind un simptom ce necesita tratament si trebuie luat in calcul fiindca poate cauza multe probleme daca nu este tratata la timp.

In functie de tipul de tuse, uscata sau productiva, exista si metode de tratament ce se pot aplica chiar si fara sfatul medicului specialist. Farmacia naturii sta la dispozitie cu o multime de plante care se pot transforma in tincturi, ceauri sau picaturi pentru a combate tusea.

Remedii naturiste pentru tusea seaca si umeda
Tusea seaca poate fi tratata cu ajutorul unor plante cu proprietati emoliente, calmante, spre exemplu cu ceaiul de cimbrisor, siropul de ridiche neagra, ceaiul de scai vanat, dar si sucul stors de la ceapa in spuza, ceaiul de foi de ceapa indulcit cu miere de albine sau ceaiul de coji de nuci.

Tusea uscata se poate calma si cu o infuzie de flori de tei, bauta seara inainte de culcare sau o infuzie de flori de soc cu salcam si nalba mare. sunt foarte bune si frunsele de mente facute ceai, siropul de patlagina si cel de muguri de pin si de brad.

Tusea umeda poate destul de periculoasa, in anumite conditii, insa cu solutiile naturiste expectorante potrivite nimic nu mai pare greu. Tratamentul tusei umede include ceai de ciubotica cucului, sirop de patlagina, de brad sau de pin, de lemn-dulce, precum si sirop cu extract de iedera sau ceaiul de nalba.

In cazul in care tusea prezinta unele particularitati sau devine ingrijoratoare, este bine ca pacientii sa consulte un medic specialist sau medicul de familie.

Lasă un răspuns